Материјал 20 од 22
Во тек

ЧОКАЛИНЧИЊА (две состојки)

септември 29, 2023

СОСТОЈКИ:

  • 100 црно чоколадо 
  • 1 исчистена калинка

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА: 

Се топи чоколадата, во мали силиконски чашки или хартиени, се истураат две полни мали лажичиња чоколада, малку калинка, па повторно чоколада. Од како ќе завршите со процесот малите чокалинчиња се ставаат во фрижидер. Изгледаат одлично на трпезата, нискокалорични се, а ќе ни ја задоволат желбата за слатки во празниците.

Калориска вредност
Калории: 1527kcal | Масти: 57g | Протеини: 28g | Јаглехидрати: 255g