Peach Army Hero: Сања Серафимовска

Сања Серафимовска

Погледни ја инспиративната приказна на Сања во видеото подолу. 

Ана Стојанова: Зошто се прави вакво сакам да е концепт да не е мисиски баш.

Сања Серафимовска: Домаќински.

Ана Стојанова: Домашно за лично прво ја да се осеќам добро а после и тие што ќе ги викнам, ти си прва што те викнав.

Сања Серафимовска: Да го кршим мразот.

Ана Стојанова: Прво официјално добрдојде.

Сања Серафимовска: Добро ве најдов.

Ана Стојанова: Фала за цвеќето.

Сања Серафимовска: Ништо.

Ана Стојанова: Види прво фала што се нафати стварно за да снимаш со мене многу ми значи. Имаш огромна трансформација знам дека уште не си целосно задоволна дека уште мислиш дека не си ја постигнала целта, ама според мене целта не е само физичкиот изглед и тоа сакам да го знае секој еден што е внатре во армијата. Мислам дека и ти си свесна за тоа. Нормално е да си самокритичен со критика нели се оди напред, ама пред да те прашам било што за програмите мене многу ме интересира од што правеле девојчињата пред да се приклучат на програмата? Значи која беше Сања пред да дојде во програмата?

Сања Серафимовска: Вака сега Сања пред да дојде на програмата беше многу да речам лакома за исхрана. И не се замарав многу за телото сите ми викаа као малце знаеч припазни га линијата едно друго ама јас си викав дебела ама среќна. И потоа требаше да правам свадба лани.

Ана Стојанова: Чекај колку години имаш извини не те прашав?

Сања Серафимовска: 27 да и.

Ана Стојанова: Мажена дете немаш така?

Сања Серафимовска:  Не верена сум ама свадбата уште не ми е.

Ана Стојанова: Добро значи сме исто.

Сања Серафимовска: Да да и дојде една пријателка моја на кафе и као ми вика ја и го прашував совети као  како да  ослабам, и ми она вика абе га знаеш Ана Стојанова? Викам абе имам слушнато и викам ама не знам, и вика абе кај нејзе пријави се че ослабес сигурно и викам па ај да пробам ништо не губим коа вика супер и се програмите има исхрана убава демек супер че биде океј викам.

Ана Стојанова: Она више била на програмата?

Сања Серафимовска: Не не била.

Ана Стојанова: Слушнала и она.

Сања Серафимовска:  Слшнала и она, и викам океј се пријавив и сите ми викаја не можеш има многу исхрана нема да ослабеш ама.

Ана Стојанова: А ме интересира тие што ти викаа така биле на програма или само што слушнале?

Сања Серафимовска: Не само што слушале од страна да, и ја викам не бе че пробам не нема да успееш нема да успееш и проработи инаетот.

Ана Стојанова:  Ме интересира кои се тие, ти се блиски пријателки, колешки или?

Сања Серафимовска: Колешки да да.

Ана Стојанова: Колешки кои што најверојатно и они имаат сличен проблем таков.

Сања Серафимовска: Да да .

Ана Стојанова: Па сега гледаат да те предомислат.

Сања Серафимовска: Да да као да дена да успееш ама тогаш ми проработе инаетот и е викам е сега че успеам па за да ви докажим и ете и таке се деси, после ау стварно стварно било таке кај Ана епа да викам.

Ана Стојанова: Кога беше тоа лани?

Сања Серафимовска: За вториот летен предизвик у јули.

Ана Стојанова: Во јули лани лани  во јули да, а до предходно немаше никаква активност не внимаваше на исхраната?

Сања Серафимовска: Не не внимавав воопшто.

Ана Стојанова: Заради килажата што ја на или имаше некој здравствен проблем се случи или почна да е  не знам изгуби самодоверба, кој клучен момент се случи?

Сања Серафимовска: Порано бев добра со линијата но подоцна имав проблеми со тируидната жлезда. И од тогаш као проблеми со исхраната да речем со блага депресија зошто мене тоа да ми се деси и се префрлив на само на штетна исхрана. И не приметив како но накачив многу килажа и после тоа лесно е да накачиш но тешко е да ги намалиш.

Ана Стојанова: Сега за програмава значи дојде на лете што најмгоу ти се свиѓаше на летен предизвик?

Сања Серафимовска: На летен предизвик вежбите беа предобри.

Ана Стојанова: Кој момент од вежбите затоа што нели јас гледам да ги правам кратки да се ефикасни тоа ми е по тоа сме така претпознатливи ве разгалив.

Сања Серафимовска: Да.

Ана Стојанова: Ајде Ана направи нешто кратко ама да не испоти за 8 минути, нема проблем.

Сања Серафимовска: Прво кога почнав да вежбам мислим о лесни са овие лесни са дур не пројде неколку саати кога че се олади телото тогаш кога ќе неможиш ни да се наведниш ни ништо ѓи осечаш мускулите сите но добри се мислим дека стомачните највише ми беа омилени вежби.

Ана Стојанова: A табатата?

Сања Серафимовска: Како?

Ана Стојанова: Табатата интензивното кардио?

Сања Серафимовска: И тоа беше океј ама повеќе се базирав   на стомачни пошто

Ана Стојанова: Со тие чежачките.

Сања Серафимовска: Легнуваш и ко вежбаш.

Ана Стојанова: За вториов ја смо ги читам црпам цело време ве прашувам што ви се свиѓа што не ви се свиѓа и знам тие лежачките.

Сања Серафимовска: Најмногу.

Ана Стојанова: Ако може од кревет да се вежба е сега за летниов такви има ќе има такви. Со храната како се организираш?

Сања Серафимовска: Со храната океј ми беше на полетокот пробував се да следим до точка но потоа не можев ги одбегнував некој на пример дали оброк или вечера во зависност од смените што бев.

Ана Стојанова: Си комбинираше.

Сања Серафимовска: Да комбинирав али во глобала добро.

Ана Стојанова: Тоа многу ме интересира зошто кажа работиш во смени во 3 смени.

Сања Серафимовска: Во 3 смени.

Ана Стојанова: Сама си гледаш го групите пишуваат девојки кажете како да се организирам, како се организираш ти многу ќе им помогне ако им одговориш вака?

Сања Серафимовска: Ако сакаш нешто ништо не е тешко, јас еве мислим тоа по мене например кога идем прва смена обично кога доаѓам од работа тренингот ми е пример ќе ручам и малку одмор и после тоа си бежбам. Пред втора смена на пример од сабајле од кога че станем, трета смена на пример.

Ана Стојанова: Кога ти почнува 3 смена?

Сања Серафимовска: Од 10 вечерта.

Ана Стојанова: Па 3 си па цел ден слободна.

Сања Серафимовска: Да ама утре дента фактички вториот ден 3 та што ми е

Ана Стојанова: Ќе ти се спие.

Сања Серафимовска: Да, ти се спие мамурен си али не е проблем.

Ана Стојанова: И отприлика до колку спиеш, колку време ти е?

Сања Серафимовска: Па од 7 до кај 2 отприлика тоа време и после тоа поручекот можем на пример кај 5 саат 6 да си ги направим бежбите и после тоа да продолжим.

Ана Стојанова: Супер што си во смени ете не знаев баш си добар пример дека многу ми е битно голем дел од девојчињата не знаат, ќе видат појадок, ручек, вечера и мислат аха појадок е до 11 ручек е до 5. Тоа е супер во идеални услови кога некој има нели работа која што му е до 4 саатот или си работи од дома па може да си го организира времето, ама ако си во смени нели вака како тебе не е битно во кој дел од денот ги јадеш оброците.

Сања Серафимовска: Битно да се запази.

Ана Стојанова: Битно д ги изедеш во тие 24 часа, како ти тоа ќе си изменаџираш да го со времето тоа си оставам на тебе. Кажа дека имаше проблеми со тируидната, дали се поправи тоа дали ?

Сања Серафимовска: Да се порпави и тоа највише ме израдуе и ме мотивираше.

Ана Стојанова: Мислиш дека е од храната од кога го смени начинот?

Сања Серафимовска: Да мислим дека е да и тоа делува многу исхраната, исхраната многу делуваше к пресреќна сум и не верував потеѓок бепе резултатот да се постигне со тируидната жлезда бидејќи помалку лачев хормоните и се тоа.

Ана Стојанова: И потежок ти е процесот на слабеење.

Сања Серафимовска: Не реков дека беше лесно не беше лесно на почетокот имав мачнини ама бев упорна битно е да бидеш упорен ако не си упорен неможеш да успееш.

Ана Стојанова: Гледам ги фаќам забелешки во групата значи девојчиња нели во ред се сум имала не дај боже да проблем таков, ама кога имаш проблем што ти го забавува процесот на слабеење знае многу да те демотивира ама многу од девојките си го зимаат како изговор аха

Сања Серафимовска: Епа неможам.

Ана Стојанова: Имам проблем со тируидната ја неможам да ослабам јас заради тоа сега ќе си јадам. Предходните имав многу убав текст напишано за мене лично јас избегавам да пијам апчиња скроз за ништо, и глава кога ме боли многу ретко. Затоа што сум убедена дека со храна може се да се реши. Буквално храна е лек и отров како ти ќе си пристапиш како да ти влијае на телото тоа е тоа. И освен физичка што се случи кај тебе размислувањето?

Сања Серафимовска:  Размислувањето многу подобро одма се осеча телото подобро поженствено повеќе позитивна енергија не знам предобро. А иначе да се навратим да се навратим и ја бев со то мислење као еј и  ја имам проблем со тируидната и ај ништо не можем ама подоцна си го сменив тоа мислење и еве донесе до резултат значи не сум била у право тоа што сум го мислела значи постои друг начин све е до мозокот, како ќе го контролираш така ќе излезе на крај ама тогаш сум грешела али сега гледам дека иде подобро.

Ана Стојанова: Тоа е ми се свиѓа што гледаш освен нели физички да кога тогаш ќе си дојде значи ти ако има девојчиња ке дојдат нешто не знам или ќе се изгладнуваат, сите ќе ослабеме и таа што нема да јаде и ние што сме си нели по нашиов режим. Ама немааат сите мајд сет  да останеме, едната ќе брка као ај овоа да заврши пак да си продолжам  како што бев порано а ние си знаеме дека ја дури си викам ја не знам што јадев пред да почнам со ова со она се сеќаваш. Како еве сеа да ми даде некој као ајде се ти е отворено можеш да си купиш што сакаш не знам ја пак ќе одам кај хумусот пак ќе купам некое млеко.

Сања Серафимовска: Некое пудингче протеинско.

Ана Стојанова: Кажи освен ти пријателките, кои ти се на програма тие околу работа што те демотивираа да почнеш?

Сања Серафимовска: Е вака сега тие што ме демотивираа сите уплатија кај тебе

Ана Стојанова: Да?

Сања Серафимовска: Членство но за жал голем број од нив се откажаа со тоа мислење што си го имаја као не можем со работа ова она као немам време, неможем да постигнем со исхрана, тешки ми се вежбите ама ништо не е лесно.

Ана Стојанова: Точно.

Сања Серафимовска: Неможе ништо секој почеток е тежок.

Ана Стојанова: И покрај тоа што имаме и левел еден и левел два они викаат дека им се тешки вежбите.

Сања Серафимовска: Да да и левел еден као им е тежок епа не моѓе да биде све лесно.

Ана Стојанова: А у моментов они дали нешто прават нели немора да е нашава програма, дали нешто превземаат за да се среди?

Сања Серафимовска: Не ништо.

Ана Стојанова: Да тоа ме итнересираше. Кој беше најтешкиот дел? Кажи зошто кажа не е лесно?

Сања Серафимовска:  Почетокот беше најтежок.

Ана Стојанова: Додека се навикнеш на сето тоа.

Сања Серафимовска: Да додека се навикнеш да речам кога почнав на 5ти јули мислим беше вториот летен предизвик. Првите две недели ми беа тешки многу и со вежби.

Ана Стојанова: Во смисла во храна најмногу или на вежби?

Сања Серафимовска: Не храната беше супер.

Ана Стојанова: Се најадуваше тоа битно.

Сања Серафимовска: Да да и премногу дури, вежбите ми беа потешки али дур се навикнеш.

Ана Стојанова: Тоа е така зошо е месец еден.

Сања Серафимовска: Ново да.

Ана Стојанова: И за еден месец треба да се случи некоја трансофрмација некоја промена, заради тоа летниот е ние си го викаме сакам официјално да имаме некој ден на армијата зошто буквално оттука почна се. Оттука се дојдоа толку многу жени и стварно многу животи се сменија. И заради тоа па програмите во октомври си се така во фази месец еден, месец два, месец три за целиов овој процес што го имаме за лето да си тече пополека. Мора од негде да почнеш а летниот предизвик мислам дека е најдобар старт ако сакаш некоја промена да направиш. Прво зошто е лето директно носиме алишта нели.

Сања Серафимовска: Да, да.

Ана Стојанова: Фустанчиња директ ти ќе видиш, друго е кога си со јакни на зимо.

Сања Серафимовска: Не се познаваш да.

Ана Стојанова: Не можеш да приметиш разлика ама вака одма ќе почувствуваш некоја разлика и се навкелуваш и више едвај тука во август дај бе Ана отвори ги програмите отвори ги програмите, викам луѓе чекај и ја на одмор еден. И тоа ми е така знам дека за летниот многу многу промени се случија кај девојчињата. Освен исхраната што ти беше сега си тераш немаш мака  сеа имаш и кризи верувам.

Сања Серафимовска: Да сега некогаш да нормално е да имам кризи.

Ана Стојанова: Како ги задоволуваш тие кризи? Зошто пример мојата теорија е нели зависи сега колку сакаш да намалиш, што сакаш да постигнеш ако имаш многу за намалување и ја сум да си го следиш еден месец цел без грешки. Ама после тоа никогаш не сум за да си скратуваш од задоволство, на пример пред тебе гледаш не знам  чоколадо, гледаш торта ја никогаш на никое девојче нема да речам аха ти не може сега ова да го јадеш. Касни го, касни го као не цело касни едно залче чисто да си задоволиш потреба иако и тоа е нешто што нешто ти го забаавува процесот целата таа хемиска реакција што ти се случува во телото, ама чисто да знаеш да си ја задоволиш прво главата да кажеш као го можам јас ова ама за утре коа ќе видиш парче торта да не го каснеш као че те каснам кога јас ќе сакам. Да дојдеме до ниво кога ние ке ја контролираме храната и тоа што ќе внесеме а не нас храната да не контролира и затоа стално викам тоа е тоа што не разликува од животните, и тоа е тоа што не прави да бидеме цврсти тука. И само со таков став  мислам дека не  само за храната, не само за телото, за вежбите туку за се во животот и за работа и за односи за луѓе мислам дека ќе биде подобро.

Сања Серафимовска: Да и ја го мислам истото.

Ана Стојанова: Ако се пронајде тој баланс. Која ти е сега целта? Што ти е сеа за како планираш да си достигнеш нешто, мислиш ли посериозно летово?

Сања Серафимовска:  Сега моментално на денс кадрио сум, и тоа не ми е добра страна мислим добра не ги знам тошно чекоритте али упорна сум и че ги наулим и мислам дека тује че се постигне добар резултат.

Ана Стојанова: Со кардио 100 %.

Сања Серафимовска: Да сеа сум моментално на него базирана и се надевам дека че успее.

Ана Стојанова:  Не ги комбинираш вежбите со кардио?

Сања Серафимовска: Па моментално сум у гужва пред свадба знаеш како идат тие работи.

Ана Стојанова: Кога имаш свадба?

Сања Серафимовска: На 2 јули.

Ана Стојанова: Ме зафркаваш?

Сања Серафимовска: Не.

Ана Стојанова:  И јас имам на 2 јули.

Сања Серафимовска:  Добро исти ден.

Ана Стојанова: Кај ќе правиш свадба?

Сања Серафимовска:  Во Tетово.

Ана Стојанова: Да?

Сања Серафимовска: Да.

Ана Стојанова: Леле што убаво.

Сања Серафимовска: Исти датум.

Кој тим си ти?

Доколку си жена, избери “жени“ доколку си маж, избери “мажи“ за да бидеш додаден/а во правата програма и група.