АЛФРЕДО ПАСТА

Состојки

  • 1 кромид
  • 1 чешне лук опционално (пожелно за вкус)
  • 1 пиперка опционално
  • 150 гр пилешки/мисиркин стек/ВЕГЕ: 60гр сејтан
  • 50 гр интегрална паста
  • 1 лажица грчки јогурт
  • 30 гр фета
  • 1 полна рака спанаќ
  • Малку од водата во која се вари пастата
  • Зачини: шарена сол, бибер и тако зачин

Начин на припрема

Неверојатен вкус, верувај ми. Стави ја пастата да се вари (најпожелно е паста од леќа, наут или хељда за плус протеини, но не е грешка и ако е интегрална), а додека се вари пастата на 1 лажица маслиново масло во тавче пропржи ги исецканите лук и кромид. Штом омекнат додај го спанаќот и стекот/сејтанот исецкан на парченца па пржи додека не фати боја. Додај малку од водата во која се вареше пастата и 1 лажица грчки јогурт заедно со фетата и  зачините, промешај убаво и остави да се крчка некое време додека да се соединат сите состојки, можеш и да намалиш температура па да покриеш со капак ако не ти се брза, но и не мораш. На крај додај ја во тавчето и сварената паста, промешај и нека крчка додека не испари течното.

Слични теми

КРЕМАСТО ПЕСТО ПИЛЕШКО

Состојки: Начин на подготовка: Веге варијанта: Наместо пилешки стек, користете сејтан и следете ја истата постапка. Прилагодување за мускулна маса: Најчесто поставувани прашања: Може ли…

ХУМУС ПАСТА

Состојки: Начин на подготовка: Свари ја пастата според упатството на пакувањето и зачувај малку од водата во која се вареше. Загреј тава на средна температура…

Кој тим си ти?

Доколку си жена, избери “жени“ доколку си маж, избери “мажи“ за да бидеш додаден/а во правата програма и група.