МИСИРКИНА СУПА
Состојки
- 100 гр мелено мисиркино/пилешко месо/ВЕГЕ: 70 гр сејтан
- 50 гр наут (жив)
- 1 лажица ориз (жив)
- 1 кромид
- 1 морков
- 1 пиперка опционално
- 1 чешне лук
- ½ коцка супа
- 300 мл вода
- Сушен домат опционално
- Свеж магдонос
- Зачини: шарена сол, бибер, нане, други по желба
Начин на припрема
Најпрво стави да се вари наутот и оризот, посебно. Исецкај го зеленчункот и запржи го на 1 лажица маслиново масло во тенџере или подлабоко тавче, па штом омекне додади го меленото месо/сејтанот да се пржи заедно со зеленчукот. Стави зачини, промешај додека да смени боја месото па додај ја и коцката супа и водата. Додај ги и сварениот наут и оризот, штом дојде до точка на вриење намали ја температурата и остави да се прокрчка малку да се соединат сите вкусови. Можеш да ставиш ловоров лист и свежи билки исто така. Ќе процениш сама кога е готова, како и сама да си ја одредиш густината на супата.