Чипс од јаболко

Состојки:
1 јаболко
цимет
(опционално) малку засладувач или кокосов шеќер

Начин на подготовка:
Загреј ја рерната на 100°C (ако имаш вентилатор, вклучи го). Измиј ja јаболкaта и (по желба) излупи ја. Не мора да ја лупиш ако сакаш повеќе влакна. Исечи ја јаболката на тенки кружни парчиња (околу 2-3 мм). Колку потенки – толку покрцкави! Отстрани ги семките од средината (можеш и пред да сечеш ако имаш алатка). Нареди ги парчињата на плех обложен со хартија за печење – нека не се преклопуваат. Посипи со цимет (и малку засладувач ако сакаш послатка верзија). Печи ги додека не станат суви и крцкави. Кога ќе се засушат од едната страна, сврти ги.

Нутритивни вредности:
Калории: 63 kcal
Јаглехидрати: 9.6g
Протеини: 2.3g
Масти: 2.1g

Слични теми

ТОПОЛ ЧИА ПУДИНГ

Состојки: За чиа пудингот: За топингот од јаболка: Начин на подготовка: П.С. Ако немате време, едноставно додадете свежо јаболко во чиа пудингот. Прилагодување за мускулна…

ПЕЧЕНА ТИКВА со цимет

Состојки: Начин на подготовка: Прилагодување за мускулна маса: Најчесто поставувани прашања: Може ли да заменам или додам други состојки?Да, можете да додадете малку мед или…

Кој тим си ти?

Доколку си жена, избери “жени“ доколку си маж, избери “мажи“ за да бидеш додаден/а во правата програма и група.