ВЕГЕ ПАСТА
Состојки
- 50 гр паста од леќа
- 100 гр свежи печурки
- 30 гр чедар кашкавал
- 100 мл доматен сос
- ½ кромид
- ½ модар патлиџан опционално
- Зачини: сол, бибер, оригано
Начин на припрема
Ако сакаш побрзо да биде готов твојот оброк, тогаш може да ги свариш тестенините во едно тенџере, а во друго тавче да ги пропржиш печурките, кромидот и модриот патлиџан. Истури го доматниот сос и зачините колку да се спои се и сервирај на чинија. Ако пак, имаш време и сакаш уште повкусно, сварените тестенини и зелечуците потпржени стави ги во длабок сад за печење, истури го доматното и зачините и стави во рерна да се потпече. Штом е готово, изрендај го чедарот одозгора, врати во рерна да се растопи и твојот ручек е готов.