ВЕГЕ ТАКО
Состојки
- 1 интегрална тортиља
- Неколку цветчиња карфиол
- 3 лажици црвен грав
- ¼ авокадо
- Зачини за карфиолот: маслиново масло, шарена сол, бибер, кари, куркума, корнфлекс и 1 јајце
- За дресинг: лажица грчки јогурт, 1 лажиче сенф и сок од лимета, или лимон
Начин на припрема
Најпрво исцепкај го карфиолот на парчиња, измати го јајцето и во него додади ги зачините, па измешај го карфиолот со смесата па брцни го во корнфлекс и стави го да се пече на хартија за печење. Спој ги состојките за дресинг, изгмечи го авокадото и премачкај го на тортиљата, па наполни ја тортиљата со крцкав карфиол и сварен црвен грав, додај си салата по желба (може и во посебно садче салата поголема да си направиш), па прелиј го дресингот одозгора.