ЗЕЛЕНА ШАКШУКА

Состојки

  • 2 јајца
  • 1 интегрално лепче
  • 2 полни раце свеж спанаќ (може и смрзнат)
  • 1 чешне лукче
  • 30 гр фета
  • Зачини: сол, бибер, црвен пипер

Начин на припрема

Секогаш полесната опција е смрзнат спанаќ ,но многу подобро е доколку си земеш свеж. Стави едно тенџере со вода на оган да зоврие, па штом зоврие стави го измиениот спанаќ едно 30 секунди да омекне. Извади го и исцеди го , а во тавче на оган на 1 лажица маслиново масло стави да омекне чешнето лук па додај го спанаќот и зачините. Измешај, не му треба многу па направи две дупки каде што ќе ги ставиш јајцата да се пржат. Намали ја температурата и покриј со капак да се испржат јајцата одозгора а да не мора да користиш повеќе масло. Нароси си фета и сервирај си со едно парче лепче.

Слични теми

ЈАЈЦА НА ТУРСКИ НАЧИН

Состојки: Начин на подготовка: Прилагодување за мускулна маса: Најчесто поставувани прашања: Може ли да заменам или додам други состојки?Да, можете да додадете свеж спанаќ, чили…

ТЕЛЕШКА МАНЏА

Состојки: Начин на подготовка: Прилагодување за мускулна маса: Најчесто поставувани прашања: Може ли да заменам или додам други состојки?Да, можете да додадете други зеленчуци како…

Кој тим си ти?

Доколку си жена, избери “жени“ доколку си маж, избери “мажи“ за да бидеш додаден/а во правата програма и група.