БЕСПЛАТНО
Еднодневно FitBRIDE МЕНИ
Рецептите подолу се дел од 6 неделниот FitBRIDE предизвик во којшто можеш да освоиш невестински фустан од 2000 евра, патување за двајца на КРФ или комплетен невестински makeover.
Дознај ги сите детали со клик тука: https://peacharmy.mk/fit-bride
ПОЈАДОК: ЈАЈЦА СО ПРАЗ И МАСЛИНКИ

Состојки
- 2 јајца
- 2 парчиња сланина по желба/ВЕГЕ едно парче 30 гр димено тофу или обично
- 1 страк праз
- 4 маслинки
Начин на припрема
Празот се сецка и се пропржува, а веќе при крај му се додава и сланината и таа да се пропржи и да пушти мирис. Откако ќе омекне и запржи и се додаваат и матените јајца и се меша се заедно. Се сервира со 4 маслинки. Нека замириса почетокот на сланина .
Забелешка: сланината може да ја замените со пилешки или мисиркини гради, а Веге – дименото тофу има подобар вкус од класичното (може да се најде во ДМ), но не е грешка и обично тофу.
УЖИНА: ЈАБОЛКО, ЛИМОН И ЃУМБИР џус

Состојки
- 1 лимон
- 1 зелено јаболко
- Малку свеж ѓумбир или лажиче во прав
Начин на припрема
Сите состојки во соковник, а ако немаш тогаш изеди едно јаболко.
РУЧЕК: БЕЛА РИБА ВО СОС ОД ЛИМОН И ЛУК

Состојки
- 150 гр панга или ослич филети
- Сок од лимон
- Лукче
- Магдонос
- Домат за свежина по желба
- Зелка салата
Начин на припрема
Оваа риба делумно нема никаков вкус, па убаво е ако маринадата ја направите од вечер или два часа пред ручекот. Во секој случај дури и да ја изоставите оваа постапка не е страшно, нутритивните вредности ќе бидат тие ,единствено вкусот нема да биде толку интензивен.
Во мал сад ја правите маринадата од пола или едно цедено лимонче, сецкано лукче, магданос, бибер, пипер, малку масло и сол. Промешувате и ја полевате рибата со маринадата. На загреана рингла ја пропржувате рибата од двете страни.
Комбинирате со голема зелка салата, а за уште пофин вкус исецкај и малку лукче во зелката, додај магданос и зачини ја.
ВЕЧЕРА: ЕДНОСТАВНА ВЕЧЕРА СО СОЈА СОС

Состојки
- 150-200 гр пилешки стек/ВЕГЕ: 60гр сејтан или 150гр тофу
- 1 лажица соја сос
- Зелка салата
- Краставица по желба
- 3-4 маслинки
- Малку сусамче
- Зачини: бибер, тако, ѓумбир, пипер, буковец
Начин на припрема
Исецкај го пилешкото на парчиња по желба, и стави го да се пропржи заедно со зачините кои ги преферираш, додај соја сос, а додека се пржи ти подготви си ја салатата па сервирај си го пилешкото врз салатата.