Материјал 1 од 5
Во тек

Зошто ни е потребен детокс ?

јуни 12, 2024

Зошто ни е потребен детокс по периоди на јадење масна храна и козумирање алкохол?

Вообичаено кога ќе го слушнеме зборот – ДЕТОКС помислуваме на ригорозна диета за отстранување на токсини од телото.

Нашето тело е способно само да се ослободи од сите токсини без интервенција на ригорозна диета или штетни суплементи.

Терминот токсини се однесува на вештачки хемикалии, загадувачи и преработена храна. Многу диети и програми тврдат дека го ослободуваат телото од токсини но ова не е поддржано со ниедно истражување.

Целосен детокс на телото е редовен процес кој го прават нашите органи како дел од нивната секојдневна фукнкција. Нашето тело природно се ослободува од токсините, важно е каква храна ќе внесеме по тој процес.

ШТО Е СЛЕДНО?

За да можеш да внесеш здрава рутина во твојот живот која покрај вежбање се состои и од здрав план на исхрана, кликни тука https://peacharmy.mk/ и придружи ни се во најдобрата Армија жени!

Peach Army е платформа со програми за слабеење, качување мускулна маса како и пост породилни програми.

Кликни тука https://peacharmy.mk/ за да дознаеш повеќе за нашите програми и како да станеш дел од Peach Army.

Кој тим си ти?

Доколку си жена, избери “жени“ доколку си маж, избери “мажи“ за да бидеш додаден/а во правата програма и група.